
اسید هیپو کلروس اسید هیپو کلروس یک ضد عفونی کننده بسیار امن ، قدرتمند و غیر سمی و در عین حال ارزان است . هیپوکلروس دارای تحقیقات تکرار شونده و گسترده ای است و در کانادا و امریکا و اروپا به صنایع مختلفی راه یافته است . این ماده با بدن انسان سازگار است و مزایای وسیع و قابل توجه ی دارد . انتظار می رود بازار گسترده ای از تجهیزات و مواد مرتبط با این ماده به زودی در مارکت خود را نشان دهد . در زیر مجموعه از مقالات ترجمه شده از سایت هیپو کلروس را می خوانید . اسید هیپو کلروس چیست؟ اسید هیپو کلروس یک مولکول کلر آزاد با ساختار شیمیایی HOCl است . این ماده دارای ساختاری با PH کمی اسیدی و تقریبا خنثی در طبیعت می باشد. HOCl یک اکسیدان بسیار قدرتمند تر از هیپوکلریت سدیم (یا سفید کننده کلردار) است. اسید هیپوکلروس به طور طبیعی توسط گلبولهای سفید کلیه پستانداران تولید می شود. این اسید توسط گلبول های سفید خون برای از بین بردن پاتوژن های میکروبی مهاجم استفاده می شود و نقش مهمی در کشتن پاتوژن های سیستم ایمنی بدن از طریق اکسیداسیون دارد. اسید هیپوکلرو همچنین می تواند از طریق فرآیندی به نام الکترولیز تولید شود . الکترولیز تکنیکی است که از یک جریان الکتریکی مستقیم (DC) استفاده می کند تا یک واکنش شیمیایی غیر خودبخود را ایجاد کند. مخصوصاً سلولهای اکرولیز مهندسی شده می توانند از طریق جریان برق با استفاده از محلول NaCl (نمک طعام) و آب ، کلر آزاد تولید کنند. اکسیدان هیپوکلروز اسید (HOCl) و هیپوکلریت (OCl-) در آند تشکیل می شوند . اگر pH محلول از نظر اسید نسبتاً خنثی باشد ، میزان اسید هیپوکلرو نسبت به میزان کلر آزاد غالب است . استفاده از کلر برای ضد عفونی بیش از ۱۰۰ سال است که مورد تحقیق قرار گرفته است. این یک واقعیت انکارناپذیر بوده است که اسید هیپوکلروس نسبت به هیپوکلریت سدیم (سفید کننده کلر) خواص ضدعفونی کننده بسیار بهتری دارد. یکی از شناخته شده ترین منابع برای استفاده از کلر به عنوان ضد عفونی کننده ، کتاب سفید کلرینگ وایت است. این کتاب در توضیح شیمی و اثربخشی کلر و ضد عفونی کننده های جایگزین جامع است. در مهندسی سیستمی برای تولید یک محلول کلر آزاد یک چالش وجود دارد که قسمت اعظم محصول نهایی به جای هیپوکلریت سدیم (NaOCl-) ، مولکول اسید هیپوکلروس(HOCl) باشد . توسعه سلول های الکترولیز برای تولید آب الکترولیز یک پیشرفت بزرگ ابتکاری در دهه ۱۹۷۰ شد . از آن زمان ، پیشرفت هایی در سلول های الکترولیز ایجاد شده است که می تواند محلول کلر آزاد را تولید کند که تقریباً در حدود ۹۹٪ اسید هیپوکلروس است و پایدار است. یکی از پیشرفت های اخیر توسعه فناوری تک سلولی برای جایگزینی فناوری سلول غشایی است که امکان تولید تنها یک جریان محلول با pH تقریبا خنثی را فراهم می آورد. در فن آوری قبلی از غشاها و فشارهای زیاد استفاده شده است که دو جریان را مجبور به تولید می کند ، یک آنتولین ناپایدار اسید هیپوکلروس و یک کاتولیز ناپایدار هیدروکسید سدیم تولید می گردید . با توسعه فن آوری تک سلولی ، می توان یک محلول پایدار از آنولیت تقریباً تولید کرد و یک محلول تقریباً ۹۹٪ اسید هیپوکلروس پایدار داشت. بیش از ۳۰ سال سابقه تحقیق برای استفاده از اسید هیپوکلروز و تحقیقات جدید همه ساله منتشر می شود. تحقیقات اخیر بر استفاده از اسید هیپوکلروز برای ضد عفونی مواد غذایی و تجهیزات فرآوری مواد غذایی متمرکز شده است. همچنین تحقیقات در زمینه مرغداری ها ، تصفیه آب و ضد عفونی و برنامه های بهداشتی مانند مراقبت از زخم و عقیم سازی تجهیزات انجام شده است. HOCl یک اکسیدان بسیار قدرتمند تر از هیپوکلریت سدیم (وایتکس) است . اسید هیپوکلروس به طور طبیعی توسط گلبولهای سفید کلیه پستانداران تولید می شود و برای از بین بردن پاتوژن های میکروبی مهاجم استفاده می شود . اسید هیپو کلرو یک مولکول با بار خنثی است و باکتریها دارای دیواره سلولی منفی هستند . در نظر داشته باشید که مولکول هایی با یک بار مشابه یکدیگر را دفع می کنند . یک مثال بزنیم . یک ویروس و یا باکتری با بار منفی از ضد عفونی کننده ای با بار منفی دور می شود . این مشکل در هیپو کلرو دیده نمی شود و توسط غشای منفی دور نمی شود . برخلاف بسیاری از مواد شیمیایی بهداشتی دیگر ، اسید هیپوکلروس خاصیت ضد میکروبی مداوم ندارد . به عبارت دیگر ، هنگامی که روی یک سطح فرود آمد ، با هر میکروب یا ماده آلی در آن سطح واکنش نشان می دهد و بلافاصله غیرفعال می شود . این خصوصیت اسید هیپو کلرو هم خیلی خیلی خوب و هم کمی بد است . مزیت است چون بعد از ضد عفونی یک ماده و یا سطح نیاز به شستشوی مجدد بابت حذف باقی مانده آن را ندارید . دلخواه نیست چون بایدتکرار شود . اسید هیپوکلروس چگونه ساخته می شود؟ اسید هیپو کلروس از طریق فرآیندی به نام الکترولیز ساخته می شود . در هنگام عبور جریان الکتریسته از محلول کلرید سدیم (NaCl) ، آب الکترولیزی تولید می شود . این فرایند در نهایت به تولید اسید هیپو کلروس می انجامد . آیا اسید هیپوکلروس پایدار است؟ بسته به فرایندی که برای تولید اسید هیپوکلروس استفاده می شود ، محلول می تواند در ظروف بسته از شش ماه تا یکسال پایدار باشد . توصیه CDC این است که هیپو کلروس را به صورت روزانه تهیه و مصرف کنید . تولید روزانه محلول الکترولیز ، مستلزم داشتن دستگاه آن است . توجه داشته باشید که محلول تولیدی شما باید از سه نظر سه پارامتر PPM . PH . ORP سنجیده و مطابق استاندارد FDA باشد . برای تولید اسید هیپو کلروس دو فن آوری وجود دارد . ۱٫ روش غشایی که در آن از یک ممبران برای جدا سازی محصولات نهایی استفاده می گردد و می تواند به شدت خالص باشد . ۲٫ فن آوری تک سلولی ( راکتور ) : در این روش از یک آب نمک اسیدی شده استفاده می کند و تنها یک محلول در محدوده pH4/5-6/5 تولید می شود . هنگام تولید اسید هیپوکلروس از طریق یک سلول واحد ، از فشار زیاد استفاده نمی شود و هیچ یونی در یک غشاء مجبور به جابجایی نمی گردد ، بنابر این هیپوکلروس تولید شده پایدار است ، و به دنبال تعادل جدیدی مانند آنولیت تولید شده از سیستم های سلول غشایی نیست . اسید هیپوکلروز در کشتن باکتریها چقدر مؤثر است؟ مطالعه ای که در دهه ۱۹۴۰ انجام شد سطح غیرفعال سازی بر روی E. coli ، Pseudomonas aeruginosa ، Salmonella typhi و Shigella dysenteriae را به عنوان تابعی از زمان بررسی کرد (Butterfield et al.، ۱۹۴۳) . نتایج مطالعه نشان داد که HOCl نسبت به OCl- (وایتکس) برای غیرفعال کردن این باکتریها بسیار مؤثرتر است . . چه غلظت اسید هیپوکلروز باید استفاده شود؟ برای ضد عفونی نمودن سطوحی که با مواد غذایی در تماس هستند ،غلظت ۳۰ پی پی ام موثر است و غلظت های ۲۰۰ ppm توسط FDA مجاز است . ضد عفونی کردن آب در ۱-۲ ppm موثر است اما EPA اجازه می دهد تا ۴ ppm اضاف شود . هنگام تصمیم گیری برای استفاده از غلظت ، بهتر است به تحقیقات مراجعه کنید . بیش از ۳۰۰ مقاله تحقیقاتی منتشر شده است که تقریباً در مورد هر برنامه کاربردی قرار دارد . استفاده در مطب دندانپزشکی کلروس را در مطب و یا کلینیک دندانپزشکی در قسمت های مختلف زیر می توان استفاده نمود . ۱٫ ضد عفونی کف و دیوار های محیط درمان : با توجه به قدرت بی نظیر این ماده و سهولت تهیه و انباشت و استفاده از آن ، می توان به صورت تکرار شونده ای کف محیط را ضد عفونی و گند زدایی نمود ( محلول ۲۰۰ پی پی ام و پی اچ زیر ۶ ) ۲٫ دستگاه فوگر : دستگاه فوگر سرد یک ریز کننده ذرات است که قادر است محلول مخزن را به ذرات ۸ تا ۲۰ میکرون کوچک نموده و آن را پرتاب کند . این ذرات به علت حجم کوچک و وزن کم در هوا معلق می شوند و تا بیست دقیقه به هر جا سرک می کشند و عملا همه جا را ضد عفونی می کنند . متاسفانه این دستگاه ها کمی گران و کمی هم پر سر و صدا هستند . به عنوان جایگزین و البته با قدرت کم تر ( به علت ذرات درشت تر) ، می توانید از […]