توصیه های لازم

ایمپلنت دندانی

ایمپلنت دندانی و توصیه های بعد از درمان

اگر درمان ایمپلنت را انجام داده اید و دندان از دست رفته را جایگزین کرده اید ، قطعا کار شما با دندانتان تمام نشده است . ایمپلنت دندانی ابتدای یک مسیر آرامش بخش تعامل با درمان جدیدتان است . اگر از ایمپلنت دندانی بخوبی نگهداری کنید و مانند یک جنتلمن با آن رفتار کنید یک درمان بسیار پایدار را تجربه خواهید کرد .

توصیه های لازم بعد از جراحی ایمپلنت دندانی :

  • بعد از جراحی و کاشت ایمپلنت دندانی ، زودتربه منزل رفته وروی صورت درناحیه عمل یخ بگذارید.
  • ازکیسه پلاستیکی و یخ خرد شده استفاده کنید . طریقه استفاده بدین صورت است که یخ را به مدت ۵-۱۰ دقیقه روی صورت و حدودا در ناحیه کاشت ایمپلنت دندانی گذاشته ، سپس آن را برداشته و به مدت ۱۰دقیقه استراحت کنید. این کار را تا ۳ ساعت بعد از جراحی تکرار کنید تا تورم کمتری داشته باشید.
  • برای تسکین درد ایمپلنت دندانی ؛ استامینوفن مسکن نسبتاً خوبی است . اگرشما مسکن قوی تری احتیاج داشته باشید،حتماً برایتان تجویز میگردد. دیگرمسکن های قابل استفاده شامل، پروفن، مفنامیک اسیدو…است.
  • ورم:به طورکلی ورم یکی ازعوارض عمل جراحی ایمپلنت دندانی بوده ومقدار اندک آن نشانه واکنش بدن و شروع ترمیم نسوج است . در صورت بروز تورم بیش ازحد بود برای بررسی به دندانپزشکتان مراجعه نمائید .
  • حرارت بدن : بعد ازجراحی اندکی افزایش حرارت بدن نشانه واکنش طبیعی بدن درهنگام ترمیم است ولی اگرافزایش حرارت زیاد باشد (۲یا۳ درجه)دلیل برعفونی شدن محل جراحی ایمپلنت دندانی است که دراین صورت باید با ما تماس بگیرید تا دستورات لازم داده شود. بهتر است حضورا مراجعه کنید .
  • خواب: حتماً زودتر از ساعت معمول به رختخواب بروید واین عمل را۲تا۳ شب بعدازجراحی ادامه دهید .
  • استعمال دخانیات : لطفاً تا ۷۲ساعت بعد ازکاشت ایمپلنت دندانی از استعمال دخانیات خودداری نمائید . درغیراینصورت ممکن است باعث آسیب های مهمی به درمان شما شود .
  • مایعات : برای ترمیم زخم درهرناحیه ای از بدن تعادل مایعات لازم است بدین منظور روزانه ۲ تا۳ لیتر مایعات مثل آب،شیر پاستوریزه و پرتقال مصرف نمائید.
  • رژیم غذایی : معمولاً بهتر است تا یکی دو ساعت بعد از عمل ازخوردن غذا خودداری نمائید . رژیم غذایی سرشار از پروتئین برای ترمیم زخم بسیار مناسب بوده وباید همراه با نوشیدن مایعات ذکر شده باشد.
    درضمن توجه داشته باشید که ازغذاهای نرم وخنک استفاده کنید.استفاده ازسوپ گوشت(برای تامین پروتئین وسدیم)تاچندروز بعداز جراحی ضروری است.
  • خونریزی : خونریزی را می توان با گذاردن یک قطعه گاز در ناحیه جراحی ایمپلنت دندانی و وارد نمودن فشار به مدت یکی دو ساعت متوقف نمود.
    لازم به ذکر است که مقداری خونابه(اندکی خون مخلوط با بزاق)تا چند ساعت بعد ازعمل طبیعی می باشد.ازخارج کردن مکرر آب دهان بپرهیزید.
  • حساسیت نسبت به داروهای تجویز شده:پس از مصرف داروهای تجویز شده ممکن است احساس خارش،کهیر وتورم نمائید،که در اینصورت بلافاصله داروی مربوط را قطع وباما تماس بگیرید.همچنین با پزشک خانوادگی خود نیزمشورت نمائید.
  • خمیرهای پانسمان : برای محافظت ازناحیه جراحی و بعضی مسائل دیگر پس ازجراحی های لثه ، خمیرصورتی رنگی درناحیه قرارداده می شود که بهتراست تا یک هفته درمحل باقی بماند . گاهی این خمیرها شل ولق شده و ممکن است احساس درد نمائید . خمیر شل شده را می توانید از روی لثه ها بردارید تا درد کاهش یابد .
  • ورم درهنگام صبح:ب عضی ازبیماران به هنگامی که از خواب بیدارمی شوند احساس می کنند که تورم ناحیه عمل بیشتر شده است،این حالت یک واکنش طبیعی است که بعد از یکی دو ساعت خود به خود کاهش پیدا می کند.
  • تغییر رنگ پوست: اگرتغییررنگی درروی صورت نزدیک به ناحیه جراحی ایمپلنت دندانی مشاهده نمودید ، مطلفاً ناراحت ومضطرب نشوید زیرا این حالت یکی ازعوارض جراحی می باشد ودر بعضی از بیماران دیده می شود.
  • مسواک زدن : غیر از ناحیه مورد عمل ایمپلنت دندانی سایر نواحی را بطوریکه تعلیم گرفته اید مسواک نمائید.
  • آب نمک گرم : یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل نموده و از آن به عنوان دهانشویه استفاده نمائید . این مطلب پس از افتادن خمیرهای پانسمان در ناحیه جراحی ایمپلنت دندانی ضرورت دارد .
  • تکلم و خندیدن : حرکات زیاد لب و گونه و زبان باعث افزایش جریان خون در ناحیه ایمپلنت دندانی شده و ورم را زیاد می کند . لذا کمتر از معمول صحبت نمائید.
  • رانندگی : ترتیبی دهید تا یک نفر همراه شما به کلینیک آمده وشما را بعد از عمل ایمپلنت دندانی به منزل برساند.

بعد از کشیدن بخیه لازم است که:

الف -تا۲۴ ساعت بعدازکشیدن بخیه نیازی به مسواک زدن در روی ناحیه جراحی نمی باشد . فقط ازدهانشویها(کلرهگزیدین, بنزیدامین,…) استفاده کنید .
ب- درروزهای دوم و سوم پس ازکشیدن بخیه مسواک را زیر شیرآب گرم گرفته تا موهای آن نرم شود سپس ناحیه جراحی را به آرامی و به ملایمت تمیز نمائید . سایر قسمتهای دهان رابا روش معمولی تمیز کنید . مسواک زدن روی لثه های زخمی ممکن است دردناک بوده یا با مختصری خونریزی همراه باشد که نباید شما را نگران کند . لذا به مسواک زدن خود همچنان ادامه دهید .
ج- در روزهای چهارم به بعد بتدریج از نرم کردن موهای مسواک درزیرآب گرم بکاهید وسعی نمائید از مسواک نرم یا متوسط معمولی استفاده کنید . هرچه در ناحیه عمل بیشتر مسواک زده شود زخمها سریعتر التیام مییابند . دراین مرحله بحرانی مسواک زدن صحیح و کافی فوق العاده اهمیت داشته و بهترین ماساژ برای لثه میباشد .
د- دهانشویه را قطع نکنید و حداقل ۲-۳ بار در روز مصرف نمایید . (معمولاً تا ۲هفته).
ه- ازفردای روز کشیدن بخیه ها جویدن غذا را با محل عمل شده شروع کنید . البته چند روزاول که لثه ها مجروح میباشند ازغذاهای نرم استفاده کرده و با احتیاط بجوید . تماس هرچه بیشتر موادغذایی با محل عمل سبب بهبود سریعتر زخمها خواهد شد .
و- از کشیدن نخ دندان درهفته اول پس ازبرداشت بخیه ها خودداری نمائید. بهتر است برای تمیز کردن فواصل بین دندانی وخارج کردن مواد غذائی وارد شده بین دندانها ازمسواک پروگزا براش (مسواک مخصوص بین دندانی) استفاده کنید.
ز- دو هفته پس از کشیدن بخیه ها برای ویزیت مجدد مراجعه نمائید.
باتشکر

16 thoughts on “ایمپلنت دندانی

  1. معصومه گفت:

    سلام اقای دکتر من به تازگی ایمپلنت گذاشتم البته دکتر از اسناها بود ولی بعد از کاشت وگرفتن عکس متوجه شدیم ایمپلنت از ناحیه تحتانی به دندان بغل وار شده البته دندان نیشم اندو شده وایمپلنت دندان ۴من وارد نیشم شده ایا باید ایمپلنت خارج بشه وایا میتوان بعد از خارج کردن زایه ان را تغییر داد با تشکر

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام معصومه خانم
      احتمال می دهم بعد از یک رادیوگرافی ساده ، این حس و حدس را داشته اید . تشخیص قطعی ورود ایمپلنت به دندان مجاور بدون سی بی سی تی ممکن نیست . در ضمن ایمپلنت در این شرایط بسیار ناپایدار است .

  2. علیرضا بهاری گفت:

    با عرض سلام

    از این که مزاحمتان میشوم عذر خواهی میکنم

    بنده دندان شماره ۵ فک بالا سمت راست را چند سال پیش کشیدم و حدود یک ماه پیش هم دندان شماره ۶ کناریش را هم متاسفانه کشیدم،سئوال من این است،من توانایی مالی برای ایمپلنت کردن فقط یکی از این دو دندان را دارم و دیگری را شاید تا مدتهای طولانی یا هیچ وقت نتوانم ایمپلنت کنم،از نظر شما بین ایمپلنت کردن یکی از این دو دندان و یا گذاشتن بریج ۴ واحدی به روش معمولی و سنتی با تراش دو دندان کناری
    کدام درمان صحیح تری است ؟ و اگر تنها یکی از این دو دندان را ایمپلنت کنم مشکلی پیش نمی آید؟

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام بزرگوار
      بهترین درمان ایمپلنت است و حتی اگه از ایمپلنت های کره ای که ارزان تر هم هستند و مراکزی که بصورت اقساطی درمان را انجام می دهند استفاده کنید قطعا بهتر از بریج است .
      موفق باشید

      1. علیرضا بهاری گفت:

        با تشکر از پاسخگویی شما جناب دکتر عزیز همان طور که قبلا عرض کردم توانایی مالی انجام ۲ واحد ایمپلنت را به هیچ وجهی ندارم با این اوصاف اگر فقط یکی از این دو دندان را ایمپلنت کنم و دندان کناری برای مدتهای طولانی جایش خالی بمونه به نظر شما مشکلی برای دندان ایمپلنت شده پیش نمیاد؟پاسخ شما واقعا کمک بزرگی به تصمیم گیری من خواهد کرد.بی نهایت سپاسگزارم

        1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

          سلام علیرضای عزیز
          ممنونم از محبتی که دارید
          خالی ماندن جای دندان عوارضی مانند تحلیل استخوان را دارد
          ولی به هر حال یک ناحیه تحلیل بهتر از دو ناحیه است
          و البته مشکلی هم برای ایمپلنت انجام شده ایجاد نخواهد کرد

          1. علیرضا بهاری گفت:

            از پاسخهای بسیار ارزنده شما بسیار سپاسگذارم جناب دکتر.
            آیا میتونم از هزینه تقریبی ایملپلنت توسط شما آگاه بشم؟

          2. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

            سلام مجد به علیرضای عزیز
            لطفا در ساعات کاری مطب با تلفن موبایل مطب تماس بگیرید تا با شما صحبت کنم
            موفق و پایدار باشید

          3. علیرضا بهاری گفت:

            با عرض سلام مجدد از این که دوباره مزاحمتون میشم عذرخواهی میکنم
            لطفا اگر میشه بفرمایید تا چند روز بعد از کشیدن دندان برای کارگذاشتن ایمپلنت نیازی به پیوند استخوان نمیباشد؟

          4. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

            سلام علیرضای عزیز
            هر سال که از کشیدن دندان می گذرد مقداری از استخوان ناحیه تحلیل می رود و ممکن اس

          5. ت طرح درمان را به سمت استفاده از پودر استخوان یا پلاک استخوای یا روش های سخت تر درمانی پیش ببرد . بنا بر این بحث روز مطرح نیست . نگران نباشید ولی به هیچ عنوان کارتان را به “شنبه” های که هرگز نخواهد آمد نسپارید .
  • فاطمه مغمومی گفت:

    سلام خسته نباشید آقای دکتر .من برای ایمپلنت دندان جلو می خوام اقدام کنم و شاغل هستم می خواستم ببینم چند ساعت بعد از ایمپلنت می توانم به محل رام برم ؟

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام فاطمه خانم
      اگر تعداد ایمپنت یک یا دو عدد باشه و ضمنا کارتون صحبت کردن مداوم نباشه و یا مشاغل و فعالیت های ورزشی منعی برای فعالیت وزانه نخواهید داشت .
      موفق باشید

  • فاطمه گفت:

    سلام خسته نباشین اقای دکتر من دوتا از دندون بالای وسه تا از دندون پایینم که روی هم قرار دارن ودندونهای اجم هستن وپایین زیر وسطی خالی دندون نداره روکش کردم حالا دندونام درد میکنه وروکشامم به فکم هم فشار میاد نمیتونم غذا بجوم دندونمم اعصاب کشی شده مشکل چیه یه بارم عوض کردم روکشام بلندی داشت مجبور شدم پایینی هارو با عوض کنم اونم موقع در اوردن خیلی اذیت شدم

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام فاطمه خانم
      سوالتون را خیلی خوب متوجه نشدم .
      اگر ممکنه با جملات کوتاه تری و واضح تر توضیح بدهید

  • محمد صالحیان گفت:

    سلام آقای دکتر بنده سه تا از دندونای فک بالای خودم رو از دست دادم(دندونای خنده)…و الان هم ایمپلنت گذاشتم.دوتا پایه و سه تا روکش…از نظر زیبایی ک خیلی خوب هستن…اما در صحبت کردن خیلی دچار مشکل شدم.طوری ک نمیتونم برخی از حروف رو تلفظ کنم.و احساس میکنم با این دندون ها نمیتونم نفس بکشم.و بار اضافی هستن.قبل از اینکه اونارو بزارم بسیار بهتر صحبت میکردم.میخاستم بدونم مشکل از کجاست ک من نمیتونم خوب صحبت کنم…
    پشت سه دندون روکش هم یک برجستگی بسیاررضخیم وجود دارد ک زبون من ب اون برخورد میکنه و من رو دچار مشکل میکنه تو صحبت کردن.من رو راهنمایی کنید ک چکار کنم ممنون میشم.
    آیا دندانپزشک یا(لابراتور) روکش ها را خوب درست نکردند آیا…هر روکش جدا و به تنهایی نصب شود مشکل حل میشود…

    1. دکتر سهرابی گفت:

      سلام محمد عزیز
      این که از لحاظ زیبایی کار انجام شده را پسندید خیلی عالیه و بقیه مشکلات به صبوری و مدت زمان کم حل میشه . کافیه صبر کنید تا علات زبان و لب ها جای جدید ادای اواها را شناسایی و به حافظه بسپارند .
      سلامت و خندان باشی

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *