مطالب آموزشی

روش های صحیح مسواک زدن

نکات طلایی مسواک زدن

مسواکتان را کنترل کنید :

لطفا قبل از مسواک زدن از سلامت مسواکتان مطمئن باشید . در عکس های زیر میتوانید مقایسه ای داشته باشید که یک مسواک خراب چگونه الیافی دارد . ضمنا روش صحیح استفاده از خمیر دندان نیز ذکر شده است .

 

روش اصولی مسواک زدن

بسیاری از مردم بیش از آنکه در پی یادگیری روش صحیح مسواک کردن باشند به دنبال خرید مسواکهای گران و پر زرق و برق هستند . خوب است بدانیم که مسواک بخودی خود معجزه نمی کند بلکه معجزه گر واقعی روش مسواک زدن شماست . لطفا با دقت مسواک زدن را یاد بگیرید و اجرا کنید .

هدف از مسواک زدن، نظافت سه ناحیه می باشد .

  • شیار لثه أی در تمامی قسمتها
  • سطوح داخلی و خارجی دندانها
  • سطوح جونده دندانها

برای اینکه سطوح دندانها و شیار لثه أی در تمامی قسمتها یکسان نظافت شود و هیچ قسمتی فراموش نگردد یا آنکه دوباره و یا سه باره مسواک نشود لازم است از نظم و ترتیب خاصی پیروی کنید . برای ایجاد این نظم خاص می توانید در ابتدا در جلوی آینه اینکار را انجام دهید تا زمانیکه بصورت اتوماتیک این نظم در ذهن شما جا بیفتد و در هنگام مسواک زدن از یک نقطه شروع و به نقطه دیگری ختم شود .

نظافت شیار لثه ای

حرکت مورد استفاده برای تمیز کردن شیار لثه بصورت حرکت لرزشی میباشد برای انجام اینکار باید مسواک را در محل اتصال لثه به دندان گذارده آن را طوری کج کنید که موهای آن بداخل شیار لثه دندان وارد شود . بعبارت دیگر مسواک به گونه أی در دهان قرار گیرد که موهای مسواک با سطح دندان زاویه ۴۵ درجه می سازد .
پس در حالیکه مسواک در جای خود باقی است به انجام ۲۰ حرکت سریع و کوتاه جلو به عقب بپردازید . سعی نمائید هنگام انجام این عمل مسواک بر روی دندان حرکت ننموده نوک موهای آن از داخل شیار لثه خارج نشود .

آموزش تصویری مسواک زدن

نظافت سطوح داخلی و خارجی دندانها

روش مورد استفاده برای این سطوح حرکت چرخشی نام دارد ، در هر قسمتی که این حرکت انجام می گیرد ، کافیست مانند روش قبل مسواک را به گونه أی در دهان قرار دهید که موهای آن از سوئی با سطح دندان زاویه ۴۵ درجه بسازد و از سوئی دیگر نوک موها تقریبا درمحل اتصال لثه و دندان قرار گیرد . آتگاه مچ دستتان ار به گونه أی بچرخانید که موهای مسواک حرکتی را در جهت لثه به لبه دندان طی کند ،‌ توجه داشته باشید در فک بالا هنگام انجام این عمل مسواک حرکتی از بالا به پایین دارد و در کل فک پایین از پایین به بالا حرکت خواهد نمود .

dtn-3_small

نظافت سطح جونده

سطوح جونده دندانهای آسیا را با گذاردن و فشردن عمودی موهای مسواک بر روی آن و انجام ۲۰ حرکت کوتاه و جلو به عقب و سپس حرکت چرخشی در روی سطوح انجام می دهیم .

dtn-7_small

تمیز کردن زبان

سطح زبان را که محل مناسبی برای تجمع میکروبها و ذرات مواد غذائی و همچنین بوی بد دهان می باشد باید تمیز نمود برای اینکار کناره مسواک را در حالیکه موهای آن به سمت جلو قرار دارند ، در نزدیکی وسط زبان گذارده سپس شش تا هشت بار هر سمت زبان را به سمت جلو تمیز نمایید ، اگر چه مسواک زدن به روش فوق در اوائل کمی وقت گیر است اما با اندکی تمرین مدت زمان آن کاهش می یابد .

برای تمیز شدن دندانها نیازی نیست مسواک محکم به سطح دندانها کشیده شود بلکه با احتیاط و به نرمی اینکار را انجام دهید . از آنجائیکه افراد راست دست دندانهای سمت راست را و افرد چپ دست دندانهای سمت چپ خود را کمتر مسواک می کنند باید توجه بیشتری به این نواحی بکنند .

 

مطالب مشابه

6 thoughts on “روش های صحیح مسواک زدن

  1. جوادمحمدي گفت:

    سلام دکتر خوبی شما اگر رسیدگی خوب داشته باشیم به کامپوزیت دندانمان چند سال عمر میکندر

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام آقا جواد
      تعیین طول عمر یک درمان نیاز به اشراف مناسب بر شرایط دهانی دارد . بهداست خوب بی تردید موثرترین است اما عوامل دیگری هم موثر است .
      موفق باشید

  2. سیمین یوسفی گفت:

    با سلام اقای دکتر وقت بخیر من دو روزی است که روکش دندان شماره ۴بالا را انجام داده ام موقع نصب روکش یک کم لثه من ملتهب بود و کمی خونریزی کرد و از دهان شویه ضد عفونی کنند هاستفاده کردم ایا امکان عفونتش هست ؟ البته شروع کردم به خوردن قرص مترونیدازول۲۵۰
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام خانم یوسفی
      سوالتون را در قسمت توصیه های بعد از روکش باید وارد می کردید
      در مورد خود درمانی با انتی بیوتیک واقعا کار اشتباهی است و لزومی هم نداره
      استفاده از دهان شویه روزانه کافی است و مشکل حل خواهد شد
      موفق باشید

  3. زهره کاوه گفت:

    سلام دکتر،حالتون خوبه،وقتتون بخیر،یه سوال داشتم از خدمتتون،موقع مسواک زدن دندونای شیشو هفت سمت چپ فک پایینم درد میکنه دو ماه قبل عکس کلی گرفتم هیچ پوسیدگی نبود،بنظرتون علت چی میتونه باشه؟موقع غذا خوردن وهرکاری هیچ دردی نداره فقط موقع مسواک زدن

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام سرکار خانم
      آیا ممکنه که بسیار محکم مسواک می زنید ؟ و یا نوع مسواکتون را بی دلیل از نوع سخت انتخاب کرده باشید ؟ با توجه به این که به تازگی تحت معاینه دقیق قرلر گرفته اید می توانم حدس بزنم جواب یکی از این سوالات ی که پرسیدم مثبت است .
      بعد از دریافت پاسخ شما راهنمایی لازم را مجددا می نویسم
      مووفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *