فیشور سیلانت چیست؟

فیشور سیلانت یک عمل پیشگیرانه محسوب می گردد و از این جهت بیشتر در دوران کودکی و نوجوانی مورد استفاده قرار میگیرد . یک راه پیشگیری از ایجاد پوسیدگی های سطح جونده دندان‌ها ، استفاده از این تکنیک است. فیشور به معنی شیار و سیلانت به معنی پوشاندن است. بنابراین فیشور سیلانت یعنی: پوشاندن شیارهای دندان. در فارسی آن را مهر وموم کردن شیار دندان‌ها می‌نامند.

سن مناسب برای فیشور سیلانت

فیشور سیلانت جهت دندانهای تازه رویش یافته و دندانهایی که دارای شیارهای عمیق مستعد پوسیدگی بوده و هیچگونه علائم اولیه پوسیدگی در آنها وجود ندارد، مناسب است؛ هم چنین دندانهایی که بیشترین ریسک پوسیدگی را دارند باید سیلانت زده شوند. بنابراین، دندانهای آسیای بزرگ اول دائمی که در سن ۶ سالگی در دهان رویش می‌یابند و دندانهای آسیای بزرگ دوم دائمی، که در ۱۲ سالگی در دهان ظاهر می‌گردند باید سیلانت زده شوند. علاوه بر اینها دندانهایی که دارای شیارها و حفرات عمیق و زیاد بوده لازم است که سیلانت زده شوند.

روش انجام فیشور سیلانت

انجام عملیات فیشور سیلانت بسیار آسان، کوتاه و بدون درد و بدون نیاز به تزریق است .
روش کار بدین صورت است : دندانپزشک ابتدا دندان مورد نظر را توسط برس تمیز می‌کند سپس توسط نوعی اسید ملایم مخصوص فیشور سیلانت ، دندان را برای چسباندن ماده سیلانت آماده می‌کند و در نهایت ماده سیلانت بر روی دندان قرار داده می‌شود. کل این مراحل، حدود ۱۵ دقیقه زمان لازم دارد .