بلاگ

تشخیص پوسیدگی

دستگاه ویستا کم

مطب دکتر سهرابی همگام با تکنولوژی برتر تشخیص پوسیدگی:

به کمک «لیزر فلورسنت» و«اشعه مادون قرمز» پوسیدگی دندان در مراحل اولیه قابل تشخیص است و با استفاده از روش های پیشگیری به موقع می توان بافت معدنی را به مینای آسیب دیده دندان برگردانده، آن را به طور مجدد تبدیل به نسج سالم کرد . دکتر علی نوذری از سخنرانان کنگره هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن تا سال ۲۰۲۰ با اعلا م این خبر گفت: پوسیدگی دندان در صورتی که در مراحل اولیه تشخیص داده نشود از نسج مینای دندان عبور کرده به سرعت در نسج عاج انتشار می یابد.وی با اشاره به دشوار بودن تشخیص پوسیدگی مینای دندان در مراحل اولیه، یادآور شد: ۶۰تا۷۰ درصد این پوسیدگی ها بدون ابزارهای تشخیصی مدرن توسط دندانپزشک قابل تشخیص نیست. روش های پیشگیری جدید مانند «فلورایدتراپی» سبب تبدیل مینای آسیب دیده دندان به نسج سالم می شود. وی اظهار داشت: به دلیل نفوذپذیری بیشتر نسج عاج نسبت به مینای دندان، پوسیدگی در سطح عاج بسیار سریع تر گسترش می یابد; به همین دلیل در صورتی که بتوانیم، پوسیدگی را در همان مراحل ابتدایی که لا یه مینای دندان دچار آسیب شده است، تشخیص دهیم، می توان این روند را متوقف کرد. وی افزود: تاکنون تشخیص پوسیدگی به شیوه های متداول رضایتبخش و امکانپذیر نبوده و روش های جدید«لیزرفلورسنت»، «لا یت فلورسنت»، استفاده از اشعه «مادون قرمز» و روش «رادیوگرافی» به صورت دیجیتال، طی چند سال اخیر، تحولی عظیم در امر تشخیص به موقع پوسیدگی ایجاد کرده اند. دکتر نوذری تصریح کرد: از میان روش های فوق، بهره گیری از لیزر فلورسنت ومادون قرمز به عنوان جدیدترین روش های تشخیصی پوسیدگی شناخته می شوند.
با وجود اینکه تهیه دستگاه های تابش اشعه، هزینه چندانی دربرندارد، هنوز این شیوه ها در کشور متداول نشده است.سخنران کنگره هنر و تکنولوژی دندانپزشکی مدرن تا سال ۲۰۲۰ گفت: مراجعه مداوم به دندانپزشک به تشخیص زودرس پوسیدگی دندان در مراحل نخست کمک کرده و به کمک استفاده از روش های مختلف پیشگیری از جمله فلورایدتراپی، می توان به بازسازی نسج از دست رفته بدون نیاز به شیوه های مرسوم ترمیمی ازطریق تراشیدن مینای دندان و به کارگیری مواددندانی اقدام کرد. رییس انجمن متخصصان دندانپزشکی ترمیمی ایران با اشاره به تاثیر کنترل مصرف قندها و همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان در جلوگیری از پوسیدگی های دندانی گفت: در روش های دندانپزشکی «کم آسیب» با پوسیدگی های دندانی به عنوان یک بیماری عفونی برخورد می شود.
دکتر مهیار شهبازی مقدم در گفت وگو با ایسنا با اشاره به روش های «دندانپزشکی کم آسیب»، گفت: این روش های دندانپزشکی جدید و مدرن بوده و با پوسیدگی و ترمیم دندان ها برخورد بیولوژیک دارد. وی با تاکید بر لزوم خروج دندانپزشکی از حالت تهاجمی ادامه داد: دندانپزشکان در مورد پوسیدگی نباید تنها به فکر برداشتن پوسیدگی و ترمیم آن باشند بلکه باید با پوسیدگی به عنوان بیماری عفونی برخورد کرده وروش درمان برمبنای کنترل عفونت و از بین بردن عوامل ایجاد کننده این پوسیدگی باشد. او افزود: به این ترتیب پیشگیری مقدم بر درمان می شود. بر این اساس کنترل مصرف قند و ساکاروز، تشویق مردم به رعایت بهداشت دهان بوسیله نخ دندان و مسواک در پیشگیری از پوسیدگی های دندانی بسیار موثر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *