خمیردندان طبیعی را بشناسید

خمیردندان طبیعی را بشناسید

۰ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵
خمیردندان طبیعی را بشناسید

خمیردندان ها صنعتی دارای طیف وسیعی از تبلیغاتی هستند که گاهی بوی معجزه نیز می دهند . تحقیقات معنی داری را نمی توان یافت که این اعجاز ها ! را تایید کند . از طرفی وجود خمیردندان طبیعی برای بعضی از افرادی که از صنعت و تکنولوژی گریزانند بسیار حیاتی شده است . در مجال اندک زیر به معرفی چند فرمول ساده برای داشتن خمیردندان طبیعی اقدام کرده ایم .

خمیردندان طبیعی چیست ؟

اکثر دندان پزشکان بر این حقیقت معترفند که خمیردندان های رایج در بازار ؛ حتی گرانقیمت ترین آنها ، دارای موادی هستند که به مرور خود منجر به پوسیدگی دندان می شوند. اکثر آنها امکان سفیدکنندگی بی ضرر دندانها را نداشته و علی رغم حفظ دائمی بهداشت دهان و دندان در طول دراز مدت؛ پیدایش جرم ها و پلاکهای دندانی، امری اجتناب ناپذیر است.(بنده با این قسمت موافق نیستم چون متوجه نشدم نگارنده بر اساس کدام تحقیق به نظر اکثر دندانپزشکان دست یافته است. سهرابی)

لذا استفاده از خمیردندان طبیعی جایگزین ، در کنار خمیردندانهای معمولی که فرد از میزان سلامت و کارایی کامل آن آگاهست می تواند کمک شایانی به حفظ سلامت دندانها در طول روز نماید ضمن اینکه با استفاده ی مداوم از آنها در کنار خمیردندانهای تجاری ، تا حد زیادی از ایجاد پلاک و جرم در اطراف دندانها جلوگیری می شود . لذا توصیه می شود لااقل یک بار در روز به جای خمیردندان های تجاری از خمیردندان های خانگی یا همان خمیردندان طبیعی استفاده شده و حداقل در یک وعده مسواک زدن روزانه، یکی ازترکیبات زیر، متناسب با نیاز بهداشتی محیط دهان و دندان، در نظر گرفته شود :

یکی از متداول ترین خمیردندان طبیعی که استفاده از آنها توسط حکمای طب سنتی توصیه می شود ، خمیردندانی متشکل از یک واحد عسل با دو واحد نمک طبیعی است . برای استفاده از این خمیردندان هیچ محدودیت سنی و یا تعداد دفعات وجود ندارد و استفاده از این ترکیب حتی به عنوان خمیردندان مورد استفاده برای کودکان کاملا بی ضرر و مفید است.

ترکیب دوم خمیردندان طبیعی ؛

استفاده از پودر کندر و عسل و نمک برای سفید کردن و شستشوی فضای دهانست . این ترکیب نیز علاوه بر خاصیت پاک کنندگی قابلیت خوشبو نمودن فضای دهان را به همراه دارد. پودر کندر از قدیم الایام در روستاهای خراسان و توابع خواف به عنوان شستشو دهنده ی دندان استفاده می شده و کاربرد دائمی داشته است.

ترکیب سوم خمیردندان طبیعی ؛

استفاده از پودر خاکستر پوست بادام و یا خاکستر چوب بادام برای سفید کنندگی دندانهاست که گاهی برای استفاده ی راحت تر با مقداری ژل کتیرا یا عسل نیز ترکیب می شده است.

ترکیب چهارم خمیردندان طبیعی ؛

استفاده از پودر سماق و پودر نمک و عسل است که این ترکیب؛ برای افرادی که در اثر مسواک زدن؛ شاهد خونریزی در لثه ها هستند؛ توصیه می شود.سماق؛ اثر بسیار کارآمدی در تقویت لثه های ضعیف و از بین بردن آفتهای دهانی دارد.

ترکیب پنجم خمیردندان طبیعی ؛

استفاده از ترکیب جوش شیرین و نمک و عسل به عنوان خمیردندان در شستشوی دندانها و زبان است است . استفاده از این ترکیب علاوه بر ضدعفونی کردن محیط دهان و دندان از بوی بد دهان نیز تا حدود زیادی خواهد کاست.(جوش شیرین خاصیت ضدعفونی کنندگی فضای دهان و از بین برندگی بوهای نامطبوع را در خود دارد.)

از این ترکیب؛ بالاخص اگر به همراه جوش شیرین؛ از نمک دریا در آن به عنوان ترکیب اصلی استفاده شود؛ علاوه بر استفاده ای که به صورت خمیردندان در مسواک زدن دندانها می شود؛ می توان به عنوان ترکیبی برای شستشوی عمقی شبانه ی پوست صورت چرب و پیلینگ پوست های چرب هم استفاده کرد. به اینصورت که بعد از مسواک شبانه؛ مقداری ازین ترکیب را بر سطح پوست مرطوب صورت قرارداده و پوست صورت و دستها با آن ماساژ داده می شود.تا حدی که ذرات ریز نمک و جوش شیرین در اثر مالش انگشتان بر روی پوست کاملا حل شده و سپس پوست کاملا آب کشیده شود .

ترکیب ششم خمیردندان طبیعی :

ترکیب پودرمیخک و نمک و عسل :در این ترکیب علاوه بر نظافت کامل محیط دهان و دندان به دلیل وجود خواص مکمل ضد باکتریایی و ضد ویروسی در میخک، خاصیت ضد التهابی میخک، کمک شایانی به از بین رفتن التهاب در محیط دهان و دندان و درد احتمالی دندانهای آسیب دیده، خواهد کرد.

در محیطهایی که به هر دلیلی امکان مسواک زدن فوری وجود ندارد، جویدن ساقه ی کرفس به همراه کمی نمک، می تواند جایگزین کاملی برای مسواک به شمار آید. بافت فیبری کرفس، قدرت نفوذ در شیارهای باریک دندانی و مابین دندانی را داشته و تمام فضای دندانها را با کمک نمک به خوبی پاک خواهد کرد.

ترکیب هفتم خمیردندان طبیعی :

برای سفید شدن مقطعی دندانها ساییدن قطعه ای از آلوئه ورا و یا قطعه ای از ساقه ی ریواس هم بر روی دندانها و یا جویدن آن، سفارش شده است.

راشین گوهرشاهی

ارسال شده در طب سنتی توسط دکتر سهرابی

یک دیدگاه بگذارید

*

یک پیشنهاد برتر (کلیک کنید)