بلاگ

سدیشن در دندانپزشکی (بیهوشی)

سدیشن در دندانپزشکی

سدیشن در دندانپزشکی

سدیشن  یک شیوه کنترل استرس و رفلکس با دارو است .

این شیوه باعث شده است که افراد زیادی که در روزگار نه چندان دور از دریافت خدمات عادی دندانپزشکی محروم بوده اند ، بتوانند کابوس ترس یا رفلکس خود را پشت سر بگذارند .

بعضی از مراجعین به مراکز و مطب های دندانپزشکی ، امکان دریافت خدمات درمانی دندانپزشکی را به صورت عادی ندارند . ترس از دندانپزشکی (فوبیا ) ، رفلکس گگ (حالت تهوع غیر قابل کنترل) و عوامل بسیار زیاد دیگری وجود دارد که درمان سدیشن را توجیه می کند .

سدیشن در اندوسکوپی و عمل کاتاراکت و بعضی درمان های پر استرس مدت هاست در حال انجام است . سدیشن در دندانپزشکی هم مدتی است طرفداران خاص خودش را پیدا کرده است و از سال ۹۳ در باز آموزی های دندانپزشکی هم به آن پرداخته شده است .

متخصص بیهوشی با استفاده از تجهیزات پرتابل (قابل حمل) و با استفاده از دارو های آرام بخش یک خواب آلودگی مناسب برای اعمال دندانپزشکی را فراهم می کند .

اگر در جلسه مشاوره اولیه به دلایلی از جمله بیماری های خاص و ….. تشخیص داده شود که لازم است درمان ها در اطاق عمل انجام گیرد ، می توان با هماهنگی مراکز بیمارستانی ، درمان را در اطاق عمل انجام داد .
در روش سدیشن مراجعه کننده هیچ درد و حس ناخوشایندی را درک نخواهد کرد و علاوه بر آن هزینه بسیار کمتری را نسبت به بیهوشی در اطاق عمل بیمارستان پرداخت میکند .

ما با یک تیم حرفه ای خدمات دندانپزشکی همراه با سدیشن را ارایه می کنیم . افتخار داریم به اطلاع برسانیم تا کنون خدمت رسان بیش از ۷۰ مورد درمان سدیشن برای عزیزانی (از تهران و سایر شهر های ایران ) بوده ایم که امکان دریافت خدمات عادی را نداشته اند .

در متن زیر اطلاعاتی پیرامون سدیشن نوشته شده که می توانید بخوانید . ضمنا در انتهای همین صفحه لینک توصیه های لازم برای داوطلبین خدمات سدیشن قرار داده ایم که درخواست داریم آن را مطالعه فرمایید .

[alert type=”information” title=”درخواست موکد” grey_skin=1 ]لطفا در جلسه مشاوره ، کلیشه رادیوگرافی کامل و کلیه تاریخچه پزشکی و دارویی موجودتان را همراه داشته باشید .[/alert]

سدیشن در دندانپزشکی :

ترس از دندانپزشکی واژه نام آشنای برای اکثریت ماست . متاسفانه بیهوشی نیز واژه خوشایندی برای افراد نیست و وقتی بحث درمان دندانپزشکی کسانی که فوبیای دندانپزشکی دارند مطرح میگردد ، خودش یک دلهره و ترس جدید به همراه می اورد .

خوشبختانه بیهوشی در دندانپزشکی یک تفاوت مهم دارد . آن تفاوت این است که یک سطحی از بیهوشی است که بیمار دارای عمق مطلق بیهوشی نیست . در سطح سدیشن ، هیچ اضطراب و استرسی درک نخواهد شد .ضمنا کسانی که رفلکس های شدید دارند به هیچ عنوان به کار دندانپزشکی رفلکس گگ نشان نخواهند داد .

ما از سدیشن (بیهوشی در دندانپزشکی ) برای کنترل اضطراب بیماران دارای فوبیا استفاده میکنیم . در صورتی که مایل هستید اطلاعات بیشتری در مورد بیهوشی در دندانپزشکی داشته باشید با نلفن مطب (۲۶۷۶۸۷۱۹ ) و یا همراه مطب به شماره ۰۹۱۹۱۰۰۰۵۳۳ تماس بگیرید .

کنترل ترس از دندانپزشکی با سدیشن در دندانپزشکی

اسمش که می‌آید روی پیشانی خیلی‌ها عرق سرد می‌نشیند . بسیاری از آن با عنوان یکی از بد‌ترین تجربیات زندگیشان یاد می‌کنند. تعداد زیادی از والدین وقتی می‌خواهند بچه‌شان را بترسانند از این واژه استفاده می‌کنند؛ دندان‌پزشکی .

ترس از دندان‌پزشکی یا دنتال فوبیا یا ادونتوفوبیا یکی از ترسهای مرضی رایج در سراسر دنیا است که باعث می‌شود هر سال بسیاری از مردم صرفا به واسطه همین وحشت از مراجعه به دندان‌پزشک خودداری کرده و در ‌‌نهایت با مشکلاتی بسیار پیچیده‌تر و دردناک‌تر روبرو شوند.

اما واقعا ترس از دندان‌پزشکی چقدر واقعی است؟ آیا راهی برای غلبه بر آن وجود دارد؟

ترس از دندان‌پزشکی یعنی چه؟

ترس از دندان‌پزشکی یکی از رایج‌ترین انواع فوبیا (یا‌‌ همان ترس‌های مرضی) در سراسر دنیا است .

این ترس می‌تواند درجات مختلفی از خفیف تا بسیار شدید داشته باشد . گاهی اوقات شدت این ترس در حدی زیاد می‌‌شود که در شرایط عادی نمی‌توان بیمار را درمان کرد و بحث بیهوشی در دندانپزشکی مطرح می گردد .

تحقیقات صورت گرفته در آمریکا نشان داده چیزی حدود ۷۵ درصد از مردم این کشور دچار این مشکل هستند و از این تعداد ۵ تا ۱۰ درصد از افراد آنقدر از دندان‌پزشکی وحشت دارند که تحت هیچ شرایطی حتی در شرایط بروز دردهای دندانی بسیار شدید هم حاضر نیستند به دندان‌پزشک مراجعه کنند .

یکی از راه حل ها برای این افراد بیهوشی در دندانپزشکی است و یکی از راه های دیگر استفاده از داروهای آرام بخش و خواب آور است .

 

چرا از دندان‌پزشکی می‌ترسیم؟

ترس از دندان‌پزشکی جنبه‌های مختلفی دارد. بیماران مختلف گاهی از کلیت درمان‌های دندان‌پزشکی وحشت دارند و در برخی موارد صرفا از یک چیز خاص می‌ترسند مثل تزریق بی‌حسی ، صدای فرز و تراشیده شدن دندان ، ابزار آلات جراحی و درد در حین کار و موارد مشابه .

اینکه چرا کسی ممکن است از این چیز‌ها وحشت داشته باشد می‌تواند به علل مختلفی باشد . تجربه ناخوشایند دندان‌پزشکی در دوران کودکی یا یک درمان دردناک در بزرگسالی جزو اصلی ترین علل ترس از دندان‌پزشکی هستند .

برخی از افراد هم هستند که گرچه خودشان تجربه دندان‌پزشکی دردناکی نداشته‌اند اما آنقدر مطالب ترسناک درباره دندان‌پزشکی شنیده‌اند که از انجام این درمان‌ها وحشت دارند.

این مساله بیشتر در کودکان دیده می‌شود. گاهی اوقات هم بیمار به واسطه تجربیات ناخوشایندی که در سایر درمان‌های پزشکی داشته بطور کلی از هر روند درمانی وحشت دارد از جمله از دندان‌پزشکی. بیهوشی در دندانپزشکی برای کودکان غیر قابل کنترل هم قابل استفاده است .

ترس از ناشناخته‌ها

یک دلیل مهم وحشت بسیاری از بیماران از درمان‌های دندان‌پزشکی این است که از مراحل درمان و ماهیت آن اطلاع درستی ندارند. درمان‌های دندان‌پزشکی به گونه‌ای است که بیمار اصلا نمی‌تواند مراحل درمانی را ببیند و چون هیچ کنترلی روی اتفاقی که در داخل دهانش می‌افتد ندارد در نتیجه دچار اضطراب و وحشت می‌شود.

ترس کوچولو‌ها خفیف‌تر است
ترس کودکان از دندان‌پزشکی هم چیزی شبیه ترس بزرگسالان است. در کودکان هم ترس یا به واسطه تجربه ناخوشایند قبلی است یا اطلاعات ترسناکی که از دوستان همسن خود یا از بزرگتر‌ها شنیده است . متاسفانه بسیاری از والدین از دندان‌پزشکی بعنوان نوعی تنبیه استفاده می‌کنند . به بچه می‌گویند اگر کار بدی بکنی می‌بریمت دندان‌پزشکی بهت آمپول بزند یا به دکتر می‌گویم دندانت را بکشد. در نتیجه در ذهن بچه دندان‌پزشکی بصورت یک محل ترسناک و درمان‌های آن به شکل نوعی تنبیه دردناک شکل می‌گیرد. در این شرایط خیلی طبیعی است که کودکی از دندان‌پزشکی بترسد.

یک نکته جالب اینکه ترس بزرگسالان از کودکان بسیار شدید‌تر و عمیق‌تر است. ترس کودک را می‌توان تعدیل و منحرف کرد اما در مورد بیماران بزرگسال این امکان تقریبا وجود ندارد.

یک دندان‌پزشک با حوصله که تجربه کار با اطفال را داشته باشد معمولا با بکارگیری ترفندهای خاصی می‌تواند ترس کودک را کاهش داده و درمان لازم را برای او انجام دهد.

البته در برخی موارد کودک در حدی بیقراری می‌کند که امکان نشاندن او روی صندلی دندان‌پزشکی عملا غیرممکن شده و دندان‌پزشک ناچار می‌شود او را برای بی‌هوشی ارجاع دهد.

برای کاهش ترس کودکان رفتار صحیح و سنجیده والدین بخصوص در منزل کمک بسیار موثری است.

مزد ترس

ترس از دندان‌پزشکی بخصوص وقتی از حد خفیف بیشتر باشد می‌تواند دردسرهایی جدی برای بیمار و دندان‌پزشک به دنبال داشته باشد. بسیاری از مردم به خاطر این ترس حاضر نیستند به دندان‌پزشکی رفته و پوسیدگی‌های دندانی و مشکلات لثه‌های خود را برطرف کنند.

در نتیجه، این مشکلات روز به روز بیشتر پیشرفت کرده و باعث بروز تخریب شدیدتری در دندان و لثه‌ها می‌شود. بعد از مدتی دندان‌ها دچار درد شدید یا شکستگی می‌شوند.

لثه‌ها تحلیل رفته است و خونریزی می‌کنند .

دهان بدبو و بیمار در جویدن دچار مشکل شده است و خیلی زود روند زندگی بیمار دچار اختلال می‌شود . در ‌‌نهایت بیمار چاره‌ای جز مراجعه به دندان‌پزشک ندارد.

اما این تازه اول مشکلات است. حالا دندان‌پزشک با شرایطی روبرو است که درمان آن‌ها بسیار سخت است. التهاب و عفونت لثه‌ها که شاید قبلا با یک جرمگیری ساده قابل درمان بود ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.
از سوی دیگر معمولا در این شرایط تخریب دندان‌ها در حدی است که ترمیم و بازسازی آن‌ها کار دشوار و گرانقیمتی خواهد بود و حتی بعد از انجام درمان نیز نمی‌توان نسبت به موفقیت درمان و ماندگاری دندان اطمینان کافی داشت. تازه دندان‌پزشک برای انجام همین درمان دشوار نیز اول باید یک بیمار ترسیده و مضطرب را کنترل کند. در واقع نتیجه ترس از دندان‌پزشکی و عدم مراجعه به موقع به پزشک تحمل درمان‌های سنگین‌تر، گران‌تر و با درصد موفقیت پایین‌تر است.

چطور نترسیم؟

برای کنترل ترس از دندان‌پزشکی راههای مختلفی وجود دارد. در مورد کودکان همانطور که اشاره شد والدین نقش بسیار موثری بر عهده دارند. والدین برای کاهش ترس کودک باید حتما با دندان‌پزشک مشورت کرده و طبق توصیه‌های او اطلاعات خاصی را به کودک انتقال دهند. والدین اصلا نباید درباره مراحل درمان با کودک صحبت کنند . تمرکز صحبت‌ها باید بر زیبا شدن و سالم شدن دندان‌ها و از بین رفتن درد و ناراحتی کودک بعد از درمان باشد.

در مورد بزرگسالان روش‌های متنوعی برای کاهش ترس وجود دارد که یکی از راه های آن بیهوشی در دندانپزشکی است . در این بین دندان‌پزشک نقش بسیار مهمی در کاهش اضطراب بیمار بر عهده دارد. دندان‌پزشک با توضیح مراحل درمان برای بیماران وحشت‌زده می‌تواند ترس آن‌ها از لوازم و مراحل درمانی را کاهش دهد. بیمارانی که از دندان‌پزشکی وحشت دارند می‌توانند پیش از شروع درمان از دندان‌پزشک بخواهند مراحل درمان و لوازم مورد استفاده را برایشان توضیح دهد . مسلما بیهوشی در دندانپزشکی آخرین قدم است .
ترس از تزریق بی‌حسی یکی از شایع‌ترین ترس‌های بیماران است. در این مورد باید گفت تزریق دندان‌پزشکی برخلاف ظاهر ترسناک سرنگ‌های فلزی آن اصلا به اندازه تزریق‌های سایر نقاط بدن دردناک نیست. سوزن‌های دندان‌پزشکی بسیار ظریف‌تر ونازک‌تر از سوزن‌های تزریقات عادی هستند. همین مقایسه ساده می‌تواند ترس شما را به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

لطفا یادتان باشد حاصل تحمل  همین چند ثانیه‌ ی تزریق می‌تواند درمانی بدون درد و استرس باشد . برخی از دندان‌پزشکان برای کاهش درد در لحظه تزریق از ژل‌های بی‌حسی موضعی استفاده می‌کنند که در کاهش درد تزریق کم و بیش موثر است.

در برخی از بیماران که ترسشان در حد متوسط تا شدید است مصرف داروهای آرامبخش چند ساعت پیش از درمان می‌تواند موثر باشد. بیمار با مشورت با دندان‌پزشک می‌تواند چند ساعت قبل از درمان یک داروی آرامبخش ملایم استفاده کند. در این شرایط داروهایی نظیر دیازپام ۲ یا ۵، کلردیازپوکساید ۵ یا اکسازپام می‌توانند داروهای مناسبی باشند.
اما در برخی شرایط شدت وحشت بیمار در حدی است که با روشهای فوق قابل کنترل نیست. در این موارد بهتر است ارجاع بیمار به یک روانپزشک مد نظر قرار گیرد . گزینه دیگر درمان بیمار در شرایط بیهوشی است .  در حال حاضر در برخی بیمارستان‌ها و کلینیک‌های جراحی‌های کوچک این امکان در اختیار بیماران قرار دارد.

 مطب دکتر سهرابی محیطی آرام و همراه شما خواهد بود تا درمانی بدون ترس را تجربه کنید

روش سدیشن در دندانپزشکی و یا از روش هیپنوتیزم ( روش هیپنوتیزم به علت مهاجرت متخصص مربوطه انجام نمی گردد)

با متخصصین کار آزموده در خدمت شما هستیم

برای کسب اطلاعات بیشتر با موبایل مطب (۰۹۱۹۱۰۰۰۵۳۳)تماس بگیرید.

 


359 thoughts on “سدیشن در دندانپزشکی (بیهوشی)

  1. مهدی گفت:

    سلام اقای دکتر. سال های زیادی هست به دندانپزشکی مراجعه نکرده ام(به علت حالت تهوع در زمانی که جسم خارجی وارد دهانم میشود) تا اینکه با شما آشنا شدم. ممکن هست تا ۲ ماه اینده از ایران بخواهم خارج بشم. ایا امکانش هست توی این ۲ ماه به صورت کامل با این روش درمان بشم؟ منظورم این هست مثلا اگر نیاز به ایمپلنت یا هر مورد دیگری باشه توی این زمان و با این روش میشه انجام داد؟

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام بزرگوار
      بله امکانش هست . لطفا با مطب تماس بگیرید

  2. آنیتا گفت:

    سلام خسته نباشید آقای دکتر من فوبیای دندانپزشکی دارم دست خودمم نیست یک بار با بی حسی عمیق هم که چند بار تزریق کرد دندون من سر نشد دیگه با هزار مکافات که داشتم دیگه سکته میکردم کشید.خیلی خوشحال شدم شمارو پیدا کردم چون دندون عقل پایین دوتا باید بکشم و یک دندونم باید پرکنم حالا اینکه من دوسال تیروئید پرکار دارم که با قرص متی مازول۵ نرمال شده آسم خفیف دارم که روزی دوبار اسپری میزنم.و مشکل پنیک دارم که با قبل خواب کلونازپام ۱ استفاده میکنم .با این مشکلاتم میتونم با سدیشن دندونامو درست کنم یا باید بمیرم از دندون درد چون اصلا پام به دندونپزشکی میرسه تپش قلب میگیرم نمیتونم واقعا ممنون میشم جوابمو بدید ۳۰ ساله هستم تشکر

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام خانم آنیتا
      مشکل فوبیا در دندانپزشکی یک مطلب کاملا حل شده است . اصلا نگران نباشید . امکان سدیشن برای شما وجود ندارد ولی می توانید در اطاق عمل و به صورت بیهوشی کامل ، درمان خود را پیگیری کنید .
      موفق و شاد و خندان باشید

  3. الهه گفت:

    سلام آقای دکتر عزیز من مشکل رفلکس دارم و موقع عصب کشی دچاره تهوع شدید میشم،دندونام به عصبکشی نیاز دارن و هر دکتری رفتم گفتن باید بیهوشی کامل بشی و بعد عصب کشی ولی در شهر رشت مرکزی پیدا نکردم که بتونن با بیهوشی عصب کشی کنن،شما رو از گوگل پیدا کردم ممکنه بفرمایید که آدرستون کجاست و اینکه مطمئنن مشکل من رو حل میکنین؟؟؟؟چون من باید از رشت بیام راهم دوره میخواستم مطمئن باشم

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام الهه خانم
      آدرس توی سایت هست
      با تلفن مطب تماس بگیرید و مدارکتون را روی موبایل مطب ارسال کنید .
      در نظر داشته باشید که رفلکس با سدیشن به سادگی کنترل میشود .
      موفق و شاد باشید

  4. مجید اسماعیلی گفت:

    سلام اقای دکتر من ترس از دندانپزشکی دارم همه داندانهایم خراب و ریشه اند ایا شما میتونید به روش سدیشن کل دندانهای هردو فک رو بکشید و جراحی لثه و بخیه کنید

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام آقا مجید
      مدارک خود را به موبایل مطب ارسال کنید .
      موفق و پیروز باشید

  5. حانیه گفت:

    سلام

  6. زیبا گفت:

    سلام افای دکتر سهرابی من چند روزه درد شدید دندان دارم بعد از عکس گرفتن متوجه شدم سه دندانم در کنار هم خرابه یک دندان عقل که باید بکشم ودو دندان دیگه که باید عصب کشی بشه اقای دکتر من فوبیای زیاد دارم وهمچنین رفلاکس شدید هر جا میرم نمیتونم دندونمو درست کنم در ضمن من ساکن کرج هستم ونمیخوام بیهوشی کامل انجام بدم ایا من میتونم سدیشن کنم لطفا منو راهنمایی کنید خواهش میکنم امروز که به مطب دندانپزشک رفتم اونقدر اسید معدم زیاد شده همه هم بهم میگن ترسو خجالت بکش شانس منم دندون درد منم تو این دوران کرونا افتاد ایا من میتونم سدیشن کنم

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام خانم زیبا
      کسی که درک درستی از فوبیا داشته باشه می دونه که این حالت دست خودتون نیست و نیازی به خجالت کشیدن نیست .
      لطفا با عزت نفس کامل و در نظر داشتن این که فوبیا یک اضطراب قابل درمان است ، به دندانپزشکی که سدیشن انجام می دهند مراجعه فرمایید .
      موفق باشید

  7. یسرا گفت:

    سلام آقای دکتر من ۱۹سالمه و به شدت از دندون پزشکی میترسم وضعیت دندونام وحشتناکه و هرکدوم از دندومامو که نگاه میکنم یه قسمتی ازش خرابه تا حالا دو بار دندون پزشکی رفتم و اینقدر بهم گفتن که خجالت بکش دختر آخه مگه دندون پزشکی ترس داره و اینقدر که وضعیت دندونام خرابه حاضر نیستم پامو تو دندون پزشکی بذارم میخواستم بدونم چون من از تزریق آمپول بی حسی و اون صدای وحشتناک تراش دادن دندون میترسم امکانش هست که توی یه جلسه شدیشن همه خرابی های دندون روتراش داد و تو جلسه یا جلسه های بعدی پرشون کرد

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام خانم یسرا
      یک نکته را قبل از هر پاسخی به شما تاکید کنم که کسی که شما را سرزنش کند که دندانپزشکی ترس نداره و ادم گنده !!! از کار به این راحتی نترس ، حتما با مفهوم فوبیا آشنا نیست . این ترس در اختیار خود شما نیست که بتوانید با اختیار آن را کنترل کنید . روانشناس خبره میتونه به شما کمک کنه و یا از روش های بی هوشی و سدیشن استفاده کنید . لطفا به هیچ عنوان خودتون را سرزنش نکنید .
      در جواب سوالات شما نیاز به معاینه و طرح درمان داریم .
      موفق باشید

  8. دکتر جان من با تر س زیادیکه دارم روی صندلی دندانپزشکی نمیتوانم اشکم رو کنترل کنم و‌دندونهام همه خراب شدن من ۳۰سالمه و به خاطر دندونام از در خونه بیرون نمیام میشه عکس دندونام و تلگرام یا واتساب بزارم راهی و پیشنهاد بدید ممنونم

  9. سلام دکتر جان من فوبیا دارمیشه عکس دندونهام و براتونبزارم ببینید اگه‌ میشه باسدیشن دندونهام و درست کنید راهش و‌بهم بگید مزاحمتون بشم مطب ممنونم

  10. کامران سلگی گفت:

    سلام اقای دکتر
    من ۲۷ سالمه و بیماری اسم دارم وقتی یک بار برای اندوسکوپی معده رفتم بهم اسپری لیدوکایین دادن وقتی ناحیه گلوم بی حس شد تنفسم برای لحظاتی قطع شد توی اورژانس برگشتم
    حالا سوال من اینه اگر امپول لیدوکائین تزریق بشه برای جراحی دندان های عقل ایا بی حسی به ناحیه گلو هم منتقل میشه و اگر بشه چه دارویی اثر لیدوکایین رو از بین میبره هر جا رفتم قبول نکردن
    من الان حرف زدن برای خیلی سخته احساس میکنم فک پایینم سنگینه و درست کلمات رو ادا نمیتونم بکنم

    1. دکتر محمد رضا سهرابی گفت:

      سلام کامران عزیز
      با توجه به توضیحی که دادی بهتره برای اطمینان کامل در اطاق عمل و تحت بیهوشی کامل درمان لازم را دریافت کنید تا نیازی به تزریق هم نباشد .
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *